на живо

Лечева пред bTV: Работи се по новия стадион на ЦСКА

Служебният спортен министър гостува в "Тази сутрин"

Работи се по отстраняването на всички пречки за новия стадион на ЦСКА. Това заяви в предаването "Тази сутрин" по bTV служебният спортен министър на България Весела Лечева.

Тя бе категорична, че трябва да се спази цялата нормативна уредба от всички замесени страни. "Има създадена работна група, която работи за отстраняването на всички правно-нормативни пречки по осъществяването на тази идея. Има и решение на Министерски съвет за създаване на общо дружество между държава и клуб, но всичко това изисква своята нормативна процедура", каза Лечева.

Снимка: cska.bg

Тя коментира и започнатата от предшественика й Радостин Василев кампания срещу корупцията в спорта.

"Борбата с корупцията е непрекъснат процес и в рамките на 3-4 месеца не можем да кажем, че имаме някакъв успех. Това, което считам, че трябва да има в областта на спорта, е непрекъснат контрол за изразходването на средствата. Да бъде защитен интересът на спорта и спортните организации, да бъдат създадени най-добрите условия за състезатели и треньори", добави Лечева.

Какво каза тя за казусите с "Червено знаме", новата зала в Плевен и забавените заплати на щангистите - вижте във видеото.

А как е приела реакцията на БСП за участието й в служебния кабинет - четете на btvnovinite.bg.