на живо

Лечков пред bTV: Никого не караме насила да идва в националния

Няма значение кой треньор ще сложим при тази нагласа на футболистите

Никого не караме насила да идва в националния отбор, заяви пред bTV вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков. Той и колегите му от Изпълнителния комитет приеха оставката на селекционера Ясен Петров след кошмарния старт в Лигата на нациите - 1:1 със Северна Македония и 2:5 с Грузия. Новият треньор ще бъде определен допълнително.

"От години говоря, че водещите фигури трябва да бъдат най-активни по време на мач. Това липсваше и в двата двубоя. Лигата на нациите е точно с тази цел - да се подновяват и подмладяват отборите. Има млади момчета, които чакат своя шанс, и може би това е правилният път - с поглед към бъдещето", коментира Лечков.

Той допълни, че треньорските смени не са основният фактор за слабите резултати. "Който и да сложим, при такава нагласа на самите футболисти... Този проблем не е от днес, говоря за него от 10-12 години. Когато поканим даден треньор на разговор, той сам си преценява дали да поеме този горещ картоф."

"Оптимизмът е в младите. Няма да го решим за минута-две, но трябва да се работи с младите. Бъдещето е пред тях. Това е надеждата, друго не ни остава."