на живо

Левски поздрави Гонзо

„Сините“ му пожелаха успех в постигането на поставените цели

Левски поздрави Гонзо

От Левски поздравиха Георги Иванов-Гонзо, който беше избран за президент на БФС на днешния извънреден конгрес. Легендата на "сините" спечели още на първи тур - с 235 гласа срещу 181 за Димитър Бербатов.

Съобщението в официалния сайт на ПФК Левски:

"ПФК Левски" поздравява Георги Иванов за избирането му за президент на Българския футболен съюз. Той спечели категорично вота на клубовете на изминалия Извънреден изборен конгрес на централата.

"ПФК Левски" му пожелава успех в осъществяването на целите, които си е поставил, безпристрастност при взимането на решения в полза на българския футбол и се надяваме непримирият дух, който показваше на терена, да му помогне и сега да се справи с проблемите и порочните практики във футбола, които сме критикували многократно.

От ръководството на "ПФК Левски"

На извънредния конгрес, проведен в столичен хотел, гласуваха делегати на 469 клуба. 235 от тях предпочетоха Иванов, 181 - Бербатов. На трета позиция при вота с 35 гласа се нареди дългогодишният вицепрезидент на БФС Михаил Касабов.

Останалите кандидати - Георги Градев, Манол Иванов, Петьо Костадинов и Георги Захариев, очаквано останаха далеч от битката за първото място.

Георги Иванов-Гонзо е сред най-успешните нападатели в историята на Левски. Той е рекордьор по попадения във вратата на вечния съперник ЦСКА. След това работи като треньор и мениджър в клуба. Заема различни постове още в Локомотив Пловдив и Черно море, преди да бъде назначен от Михайлов за директор и отговорник за националните отбори.