на живо

Любо Пенев: На "Армията" съм у дома, други са на гости

ВАР да внимава повече, призова треньорът на Хебър след 0:3 от ЦСКА

Аз съм си вкъщи на "Българска армия". Има много хора, които посещават стадиона, но не са си вкъщи и винаги ще бъдат гости.

Това бяха първите думи на треньора на Хебър Любослав Пенев след загубата с 0:3 от ЦСКА. Той е бивш голмайстор, президент и треньор на "червените".

"Въпреки че загубихме и инкасирахме 3 гола, отборът игра много добре, с добра скорост и динамика. Липсваше ни прецизност. Поздравих момчетата и това е поведението, което трябва да имаме във всеки един мач. Пореден съвет към ВАР - трябва да бъде по-прецизен и внимателен и добре да разглеждат това, което се случва", коментира Пенев.

"Снощи имахме видеоматериал, който показах на момчетата - сравнителна таблица от миналата година и сега. Ясно и точно да видят, че има разлика и това се нарича прогрес. Ние растем и вървим нагоре. Искаме да играем добър футбол. Това е философията, която следва, затова ги похвалил. Загубихме, но това е поведението, което трябва да имаме".

"Отношението и отговорността са ключови. Това искам от играчите си. Не бива да се влияем, не е приятно да допуснем гол в края на полувремето, но това се случва. Трябва да сме осторожни и да не позволяваме такъв вид голове. Има и един важен момент, който е свързан с решението на тези, които ръководят мача. Много картони за нас, а нито един за противника."

"Гледам мача отблизо и мога да преценя доста ситуации за нарушения, които по никакъв начин не подсказва, че ще има картон, се вади такъв за Хебър. В следваща ситуация този футболист много внимава, защото познавайки ръководителите на мача... има дисбаланс в тези решения на играта и е фактор върху резултата".