на живо

Лудогорец купи шведски национал (ВИДЕО)

Трето лятно попълнение за шампионите

Лудогорец купи шведски национал (ВИДЕО)
 

Шампионът Лудогорец обяви трето лятно попълнение. "Орлите" привлякоха шведския национал Едвин Куртулус, който играе на поста централен защитник.

"Ръководството на "орлите" финализира успешно преговорите с Хамарби в петък, а бранителят междувременно премина медицинските изследвания и фитнес тестовете. Той ще се присъедини към Лудогорец на лагера в австрийското градче Бад Харинг още днес, а утре ще бъде представен официално от спортния директор Георги Караманджуков", информираха шампионите в официалния си сайт.

Куртулус дълго време е наблюдаван от скаутското звено на Лудогорец.

В Швеция 24-годишният бранител е играл за Халмщад преди да бъде привлечен от Хамарби. За клуба от Стокхолм в рамките на два сезона и половина Куртулус е записал 66 мача и е отбелязал три гола. Понастоящем Едвин е национал на Швеция, като вече е изиграл 4 официални мача. Има и 21 срещи за младежкия национален отбор на Косово.

"За мен е чест да дойда в такъв амбициозен клуб като Лудогорец, който винаги има високи цели. Нямам търпение да се включа в тренировките и мачовете", каза Куртулус.

Бранителят е третият нов в Лудогорец. Преди него 13-кратните шампиони подписаха с германския вратар Хендрик Бонман и халфа Дерой Дуарте - национал на Кабо Верде.