на живо

Лудогорец продаде национал

Силен изходящ трансфер за родния шампион

Шампионът Лудогорец осъществи силен изходящ трансфер! "Орлите" продадоха национала Доминик Янков на канадския Монреал, който участва в МЛС (Мейджър Лийг Сокър).

Доминик Янков е роден в Канада, има и паспорт на северноамериканската държава. Той започва да играе футбол там, но прекарва 3 години в школата на английския Съндърланд, където се оформя като играч. 

"Оферти за един от големите таланти в школата на Лудогорец имаше от редица европейски отбори, но Монреал бе най-настойчив, а офертата на канадския клуб бе най-изгодна за всички страни.", обявиха от разградския клуб.

"Благодарен съм на Лудогорец за всико, което ми даде. Благодаря на собствениците и ръководителите на клуба за отличните условия, които са създали. Лудогорец ме създаде като футболист и човек. Всичко дължа на клуба. Желая успех на отбора в първенството и евротурнирите.", коментира Янков.

За първия отбор на Лудогорец Янков има 128 мача, като е отбелязал 15 гола с 14 асистенции.

"Радостен съм, че се осъществи този трансфер. Пожелавам на Доминик здраве и успех. Надявам се, че подобен голям трансфер на играч от нашата школа извън граница в престижно първенство ще бъде допълнителен стимул и мотивация, както за талантите в академията ни, така и за треньорите.", коментира спортният директор на 12-кратните шампиони Георги Караманджуков.