на живо

Мъри за Гонзо: В "Левски" също има играчи с друг цвят на кожата (ВИДЕО)

Треньорът коментира и ситуацията с лиценза на клуба

Станимир Стоилов сподели, че е доволен от старанието на футболистите на "Левски" по време на едномесечния лагер в Дубай. Треньорът на "сините" говори по много теми при завръщането на българска земя.

Той взе отношение и по повод изказването на техническия директор на БФС Георги Иванов-Гонзо, провокирало остри реакция заради съмнения за расизъм. Столичани бяха сред тези, които осъдиха коментара на легендата. Това накара една от влиятелните фракции на "сините" да влезе в противоречие с част от ръководството.

Снимка: Lap.bg

"Моята позиция относно изказването на Георги Иванов-Гонзо не се различава коренно от тази на клуба. Той е легенда и такъв ще си остане, никой не може да го свали от пиедестала, на който е поставен. В нашия тим също има играчи с друг цвят на кожата. Не знам какво е точно неговото изказване, но моето мнение е същото като това на клуба", коментира Стоилов.

"Доволни сме от лагера, условията и начина, по който бяхме посрещнати, както и от работата, която свършиха футболистите. Стараха се много. Мисля, че сме свършили това, което имахме като идея. Най-важно е да се настроим на българска вълна и да стартираме по най-добрия начин родния шампионат."

"Малко падна класата на съперниците след промяната за контролите с руските отбори. Това беше единственият проблем. И ние имаме да искаме неустойки. Взехме това решение за мача със "Спартак" Москва. Ще решим нещата по най-добрия начин за клуба.", поясни опитният специалист.

"Имахме достатъчно какво да вършим. Сега имаме време до първите мачове, ще се опитаме да следим нашите съперници, с които играем подред. Няма да отдаваме значение на тяхната игра толкова, важно е как ще се представим ние. В крайна сметка "Левски" е водещ отбор, така че трябва да си оправим нашите грижи и проблеми, без да гледаме другите дали са добри или лоши.“

Снимка: Lap.bg

"Приоритетите се сменят лека-полека. Сега приоритетът ни е да се изгради отбор. След като беше взето такова решение, изглежда, че можем да вървим към по-добри времена. Виждате каква драстична разлика има в интереса към нашите играчи от миналия до този януари. Това показва, че всички, които са около и в отбора, вършат добра работа. Неслучайно има такъв голям интерес към наши играчи за такива цени."

"Виждате, че нашите конкуренти си позволяват всякакви видове трансфери, а ние все още трябва да мислим за съществуването и спасението на клуба. Човек каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи. Ние през годините се доведохме дотук и ще трябва да изтърпим всичката мъка, за да тръгнем напред", добави Мъри.

"Не мога да говоря относно лиценза, защото не съм запознат точно с документите. Фактът е, че до този момент успяваме да плащаме на играчи и служители редовно."

Снимка: Lap.bg