на живо

Михайлов: Дано до година-две да докарам европейски финал в България

Първенството е много интересно, голяма конкуренция, яки мачове. Много хубав мач се получи между "Левски" - ЦСКА, доволен е президентът на БФС

Lap.bg

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов откри нов футболен терен в Елин Пелин, а след това каза, че се надява да година-две страната ни да приеме голям европейски финал.

Босът на централата бе в компанията на вицепрезидента Емил Костадинов.

"Надявам се от някои от тези терени да излезе новото силно поколение на България. Това зависи от самите дечица най-вече. Ние продължаваме да помагаме, в рамките на няколко месеца ще открием още игрища, на някои места са цели терени. Що се отнася до по-големите стадиони - няма футболен съюз в света, който да е направил стадион, това е работа на държавата, но се надявам скоро да имаме хубав голям стадион.

В Пловдив върви добре работата с двата стадиона на "Ботев" и "Локомотив", във Варна - също. Да се надяваме, че до една-две години да има стадион, с който можем да участваме и да мога да докарам тук финал за Суперкупа или Лига на Конфедерациите (б.а. - Конференциите). Футболът е най-популярният спорт, в по-голямата му част е професионален, но липсва голяма инфраструктура към момента, да.

Стадион “Пловдив” ми е голяма болка. Там също може да се направи добра реконструкция и инвестицията да не е толкова голяма. Чашата е добре направена, бетонът си стои, теренът е добър, защото никой не влиза. Трябва да се сложат седалки”, каза Михайлов, цитиран от Sportal.bg.

Снимка: Lap.bg

“Предстоящите мачове на националния отбор са важни за самочувствието на отбора. Пробваме всичко, привличаме и чужденци и в съдийството, и треньорството. Не е сериозно да трябва някой играч да го мотивират, когато идва в националния отбор. Решението за имената на повиканите винаги си е било само на старши треньора. Опитваме се хем да се класираме, хем да подмладяваме...

Двете не може да станат. Надявам се с тези четири мача селекционера да види с какво разполага”, каза още Михайлов и допълни: "Нямаше как да играем контрола с Аржентина. Защото трябваше да играем три мача за пет дни, а това е забранено. Хубаво е, че ни потърсиха за подобен двубой. Догодина има 100 години футбол в България и ще има големи празненства. Ще поканим всички европейски федерации, всички шефове във футбола.

Трябва да намерим дата на ФИФА за мач с Германия по случая. Според мен първенството е много интересно, голяма конкуренция, яки мачове. Много хубав мач се получи между "Левски" - ЦСКА, много съм доволен от поведението на публиката”, завърши Михайлов.