на живо

Национал избира Нигерия пред България?

Мога да представлявам Англия, Нигерия или България. Усещам, че съм достатъчно добър да играя и за трите отбора, надъхан е Силвестър Джаспър

Българският младежки национал Силвестър Александър Джаспър може да смени България с Нигерия. Той призна, че още не е решил окончателно за кой национален отбор да играе. Джаспър е роден в Англия, майка му е от Дупница, а баща му е нигериец, като той може да играе и за трите страни.

Джаспър е футболист на "Фулъм", като през този сезон ще играе под наем в тима от Лига 1 "Бристъл Роувърс". Той има 2 мача за отбора на Англия до 15 години, както и за младежкия национален отбор на България.

"Майка ми е българка, а баща ми идва от Нигерия. Семейството ми идва от България и успя да ме гледа за първи път на живо да играя. Все още не съм решил за кой национален отбор да играя. Мога да представлявам Англия, Нигерия или България. Усещам, че съм достатъчно добър да играя и за трите отбора. Сега трябва да си извоювам място в клубния тим и да играя така, както мога. Ще видим какво ще се случи", каза 20-годишният Джаспър пред вестник Bristolworld.