на живо

Транспортират Тодор Неделев с хеликоптер до България

Футболистът иска да гледа мача на националите с Грузия по телевизията в болницата

Тодор Неделев ще бъде транспортиран до България с медицински хеликопте. Новината съобщи специално за bTV д-р Бисер Бочев, който застана пред нашата камера в Тбилиси. За целта, от Българския футболен съюз вече са потърсили държавна помощ. Осигуряването на подобен медицински хеликоптер трябва да се случи с намесата на правителството, а услугата струва около 12 000 евро.

Припомняме, че Тодор Неделев беше опериран по спешност в петък през нощта в Тбилиси, след тежка фрактура на черепа и наложителна спешна хирургична интервенция. Той пострада при катастрофата, причинена от сблъскването на двата автобуса, които превозваха футболните национали на път от летището до хотела.

Добрите новини, които и днес идват от Грузия са, че след операцията Неделев е в стабилно състояние, контактен е и се чувства добре. 

На този етап той остава под лекарско наблюдение, предстои тепърва да бъде изваден от реанимацията и преместен в обикновено отбеление на неврохирургията. Неделев със сигурност няма да може да се завърне с отбора обратно в София в понеделник. Тази вечер пък националите играят срещу Грузия в Лигата на нациите. 

Снимка: Lap.bg

От БФС са готови сами са платят тези 12 000 евро за транспортирането на Тодор Неделев до България, ако сумата не бъде поета от държавата.

А Неделев е пожелал да гледа мача с Грузия днес (12 юни) от Лигата на нациите. В осмата минута на двубоя (Неделев играе с номер 8 - б.а.) играта ще бъде спряна, като футболисти и фенове ще дадат кураж на Тошко Неделев с аплодисменти.

Подробности около мача и за състоянието на капитана на "Ботев" Пловдив може да научите в следващите ни емисии от специалните пратеници на bTV в Тбилиси Валери Генов и Петър Джанаваров.