на живо

Нестор Ел Маестро: Харесвам "Армията", ще ми липсва

Ако всичко е наред, Юрген Матей ще запише минути в контролите

Нестор Ел Маестро: Харесвам "Армията", ще ми липсва

Предпочитам и харесвам стадион "Българска армия". На този стадион има голяма доза романтика. Ще се радвам феновете да ни подкрепят и на "Васил Левски".

Това обяви треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро пред медиите по повод старта на зимната подготовка. Както е известно, "Армията" ще бъде съборена за мащабна реконструкция, а през пролетта "червените" ще домакинстват на националния стадион.

"Не знам каква ще бъде разликата, тъй като ситуацията е нова за мен и отбора. Много съм доволен от това, което виждам от началото на тази подготовка.

Имахме няколко капитани през сезона. Ще бъдем предпазливи с Юрген Матей и ако всичко е наред, той ще запише минути в зимните контроли. Бучков и Бисмарк ще бъдат отдадени под наем. Моите отбори винаги са добре подготвени кондиционно".

"Работя възможно най-рано в тактически аспект. Логично е да има положителни и отрицателни моменти в Лудогорец с участието им в европейските клубни турнири. Всеки отбор има група от основни играчи. Ние имаме 8-9 основни футболисти, които използваме във всеки мач. Не искаме да се разделяме с тях.

Почитател съм на западноевропейската система за провеждане на първенството. Трябва да са налични условия като отопление и терени, за да има кратко прекъсване през зимата".