на живо

Николай Костов остава, Левски взима петима

За всеки продаден ще има ново попълнение, гарантира Наско Сираков

Николай Костов остава, Левски взима петима

Николай Костов ще продължи да води Левски и през следващия сезон. Това съобщи собственикът на клуба Наско Сираков по време на пресконференция, посветена на финансовата ситуация в клуба. Новият договор ще бъде оповестен до десетина дни.

Под ръководството на Костов "сините" записват неубедителен сезон. Те отпаднаха от Хебър в турнира за Купата на България, а в момента са на пето място в първенството, което ги оставя извън европейските клубни турнири. Левски загуби последните два мача с болезнени за феновете си игра и резултати - 1:5 от Лудогорец и 0:2 от ЦСКА. 

"Дължа огромно извинение на треньорското ръководство, макар че те знаеха при каква ситуация ще работят. Минимум бройката, която ще вземем през май, е петима нови играчи. И за всеки един продаден играч ще има ново попълнение - гарантира Сираков. - Работи се много сериозно по селекцията. Трябва да имаме минимум 18 добри, опитни играчи".

Клубът се раздели с петима футболисти през зимната пауза. Уелтън, Роналдо, Дарлан и Жереми Петрис бяха продадени. Според данните от клуба общата сума е 3,6 милиона евро. Андриан Краев пък отказа да поднови договора си и е със статут на замразен.

На тяхно място бяха привлечени Фабио Лима, Евертон Бала, Карлос Охене, Патрик Мислович и Хоакин Фернандес. От петимата единствено словакът оставя добро впечатление с представянето си.