на живо

Николай Костов: Трябва търпение, толкова можем (ВИДЕО)

Ако ръководството прецени, нека се извърши промяна

Николай Костов: Трябва търпение, толкова можем (ВИДЕО)

Това са ни възможностите и е необходимо търпение, заяви треньорът на Левски Николай Костов след 1:3 във вечното дерби с ЦСКА. "Червените" поведоха с 3:0 до почивката, а "сините" върнаха едно попадение през второто полувреме.

"Имахме план за мача, но той се разви по друг начин. Точно в моментите, когато сме по-активният отбор и създаваме положения, получаваме гол. Получихме втори, третия оставям без коментар, защото това беше тактическа грешка. Поемам отговорност за всичко.

Съжалявам, че мачът се разви неприятно за нас, защото имахме желание да победим. Но не се получи. Първият гол падна около 25-ата минута и се стъписахме, всеки гол си има своите последствия, най-вече психологически. Тази година получаваме голове, когато сме по-активни и по-добри.

Трябва да преглътнем тези неща и да приемем това, което се случва. Може би трябва търпение. Няма да разказвам какво говорихме на полувремето. 3:0 създаваше условия за по-голям разгром, защото поехме по-големи рискове, а атакуващите играчи на ЦСКА не са безопасни на контраатаки.

Създадохме положения през второто и ако бяхме отбелязали втори гол, мачът щеше да се промени изцяло. Психологически щеше да име влияние, можеше да потърсим изравняване и защо не победа - знаете, че във футбола всичко се случва.

Има ръководство и моменти, в които ще обсъдим какво е най-правилно. Може да се извърши промяна, ако е нужно да се извърши. Трябва да приемем, че това е отборът и възможностите ни. ЦСКА е добър отбор, а ние приемаме малко по-драматично загубите от тях заради емоционалното съперничество. Ако бяхме вкарали първи, по съвсем различен начин щеше да се развие мачът."