на живо

Нова провокация: Обявиха Бербатов, Десподов и Ради Кирилов за македонци

Местно издание припомня, че тримата са родени в Пиринска Македония

Поредна провокация на медиите в Северна Македония след загубата от България в Лигата на нациите. Тимът на Младен Кръстаич се наложи с 1:0 пред близо 20 000 зрители в Скопие, които създадоха изключително враждебна обстановка на стадиона. Част от тях освиркаха българския химн и скандираха грозни обиди по адрес на гостуващите футболисти.

Точно когато изглеждаше, че напрежението се разсейва, изданието "МКДенес" публикува материал, в който обяви Димитър Бербатов, Кирил Десподов и Радослав Кирилов за македонци.

Бербатов е най-успешният български футболист след Христо Стоичков. Той е шампион на Англия и голмайстор на Висшата лига, игра и във финали на Шампионската лига. Десподов и Кирилов пък участваха в головата атака в Скопие в понеделник вечерта - нападателят на "Лудогорец" реализира след чудесно подаване на крилото на ЦСКА 1948.

Снимка: https://www.instagram.com

"Факт: Двама МАКЕДОНЦИ поразиха МАКЕДОНИЯ в Скопие", гласи заглавието на "МКДенес". Като мотив се посочват рождените места на двамата български национали - Десподов е от Кресна, а Кирилов - от Симитли. "Без да оспорват националното си чувство, те прекрасно знаят, че по етнос са македонци, както и техните баби и дядовци, родени в пиринския край на Македония", твърди още анонимният автор.

За капак Димитър Бербатов - родом от Благоевград - е наречен Митко Македонеца. "Македонците винаги са били и ще бъдат сила във футбола!", завършва противоречивият материал.