на живо

Ново признание за Десподов в Гърция

Превръща се в основен играч на ПАОК

Ново признание за Десподов в Гърция

Капитанът на България Кирил Десподов получи ново признание в Гърция! Фланговият футболист, който се превръща в ключов за лидера ПАОК, е номиниран за Играч на месеца в местната Супер лига.

Бившата звезда на Лудогорец направи силен декември, в който се отчете с 3 гола и 3 асистенции в 3 мача.

Десподов беше отличен и за "Отиграване на месеца" в ПАОК за една от асистенциите си при разгрома с 6:0 срещу тима на Илиан Илиев-младши - Кифисия.

Преди дни Десподов стана първият в историята на гръцкия шампионат, записал по 3 асистенции в 2 поредни мача.

В южната ни съседка побързаха да го обявят за Футболист №1 на България за 2023 г.

Десподов действително е фаворит за приза. Ако го спечели за трета поредна година, ще бъде над всички у нас за четвърти път в кариерата си. С 5 е Христо Стоичков, а на върха - Димитър Бербатов със 7.

"Ще бъда изключително щастлив, ако спечеля отново наградата. Разбира се, че има конкуренция. Винаги е имало, надявам се тя да става все по-силна. Да има футболисти, които се представят по отличен начин в отборите си и да израстват."

"Тогава ще има добър национален отбор. Ние сме колеги и националният отбор ще върви.", сподели пред bTV нападателят, който на 11 ноември навърши 27 години.

"Когато постигаш резултати и когато се представяш добре, правиш статистика, хората те оценяват - няма значение в кой отбор си - Левски, ЦСКА, Лудогорец...", е мнението на Десподов.