на живо

/ОБЗОР/ Войната на ЦСКА - ЦСКА 1948 (СНИМКИ и ВИДЕО)

Нахлуване на фенове, бой и ранени на евробаража на Националния стадион

 

ЦСКА 1948 остави ЦСКА извън евротурнирите. Основна тема след баража обаче не е резултатът, а баталните сцени, белязали двубоя на Националния стадион "Васил Левски".

ЦСКА 1948 водеше с 2:0 след голове на Пишчевич и Педриньо, преди бесни фенове от сектор "Г" да нахлуят на терена в 88'. За момент телевизионното излъчване бе спряно - ултрасите счупиха една от камерите на телевизията, излъчваща мача.

Снимка: Lap.bg

Кадрите показаха как един от полицаите лежи на земята, след като беше ударен от фен.

Taрторът на сектор "Г" Иван Велчев пък нокаутира друг запалянко. Кюстендилеца и Росен Петров се опитваха да успокоят феновете и да ги върнат в сектора. 

Наложи се продължително прекъсване, но в крайна сметка срещата се доигра, а повече голове не паднаха.

Трима фенове бяха арестувани след ексцесиите. Единият от тях бе в тежко състояние на пистата, като му бе оказана медицинска помощ. След това той и още двама запалянковци бяха откарани от полицията.

От служителите на реда трима са ранени, като единият от тях е в болница, докато другите двама са с по-леки травми.

Снимка: Lap.bg

На "Васил Левски" напрежението продължи и след последния съдийски сигнал. Фенове на ЦСКА потърсиха сметка за поражението от изпълнителния директор Филип Филипов. Те скандираха "Всички вън", докато последният говореше.

"За всички е ясно, че това не е ЦСКА и трябва да настъпят кардинални промени. Те се случват със смяната на собствеността още от един месец. Хората са прави.", заяви Филипов пред медиите.

"Аз за чужди грешки отговорност не мога да нося. Не съм треньор на отбора. Оттук нататък в следващите години ще нося отговорност. Който ме познава, знае, че единственото нещо, което ме интересува е ЦСКА да стане шампион", добави той.