на живо

Официално: Илиан Илиев пое националния отбор (ВИДЕО)

Дебютира в евроквалификацията с Унгария на 16 ноември

Официално: Илиан Илиев пое националния отбор (ВИДЕО)
 

Илиан Илиев официално бе представен като новия селекционер на мъжкия национален отбор по футбол. Договорът му е за 2 години и 7 месеца.

Треньорът на Черно море наследява на поста уволнения заради незадоволителни резултати Младен Кръстаич, като ще продължи да води и "моряците".

Със сръбския наставник начело "лъвовете" нямат успех от началото на календарната година. Серията от 8 двубоя включва 6 загуби (0:2 от Албания, 0:1 и 1:2 от Черна гора, 0:3 от Унгария, 0:1 от Иран и 0:2 от Литва) и 2 равенства (1:1 с Литва и Сърбия).

В Европа в по-слаба форма се намират единствено джуджетата Фарьорски острови (10), Андора (11), Лихтенщайн (32) и Сан Марино (133).

Помощници на новия селекционер ще бъдат Петър Костадинов и Георги Донков, треньор на вратарите - Здравко Здравков, Ясен Любенов - кондиционен треньор и Атанас Рибарски - анализатор.

Илиев ще дебютира на 16 ноември, когато приемаме Унгария в европейска квалификация. "Трикольорите" имат двубоя с "маджарите", както и гостуването на Сърбия 3 дни по-късно, за да избегнат исторически срам - завършване на пресявки за голям форум без победа.

Снимка: Lap.bg

Новият селекционер е седмият за България от 2019 г. насам. В периода от 4 години тимът ни временно или за постоянно водиха Петър Хубчев, Красимир Балъков, Георги Дерменджиев, Ясен Петров, Георги Иванов-Гонзо и Кръстаич.