на живо

Оперираният Вили Вуцов: Един от най-лошите ми дни, душата ми е изкривена

Това, което направи той, граничи с лудост, написаха от Янтра Габрово

Треньорът на Янтра Гарово Велислав Вуцов разкри за сериозни здравословни проблеми след победата с 1:0 над Спортист Своге. Успехът на практика оставя тима във Втора лига.

"В личен план вчера беше един от най-лошите ми дни в живота. Няма да обяснявам сега. Дори да не бяха взели точка, аз благодаря на футболистите. Не бях с тях по здравословни причини. Помолих ги да играят за мен, за моята душа. Няма какво да крия, моята душа е изкривена", заяви Вуцов.

Часове по-късно от Янтра отправиха специална благодарност към треньора. От текста се разбира, че синът на легендата Иван Вуцов е бил подложен на операция, която "не е била козметична".

Шапки долу за Вили Вуцов!

Приносът на Велислав Вуцов за промененото лице на Янтра в края на сезона е безспорен, очевиден и в този текст няма да говорим за него. Това, което направи специалистът за мача в Своге обаче заслужава специално внимание макар да граничи с лудостта. Но това си е Вили.

Както спомена и в интервюто след срещата, дните преди мача в Своге бяха едни от най-тежките в живота на специалиста. Наложи се спешно да му бъде извършена хирургическа интервенция в Плевен в сряда, ден преди двубоя. И тук не става въпрос за просто козметична процедура.

За предстоящата операция специалистът съобщи на футболистите си на следобедната тренировка във вторник. Интервенцията премина успешно, но и резонно изисква няколко дни на покой за оптимално възстановяване. Никой и нищо обаче не можа да спре Вили да бъде с футболистите си на мача в Своге днес.

Със специалното разрешение на лекуващия лекар, Вуцов пътува за двубоя и в типичния си стил не спря да окуражава момчетата си. Не спази дори указанието на медиците да стои седнал по време на срещата, за да не провокира раната и почти цял мач беше край страничната линия, а след края му тръгна обратно към плевенската клиника. А на фона на всичко онова, което му се случва, Вили сподели: "Не съм спал от притеснение в последните два дни, че в двубоите със Спортист и Беласица нещата могат да не се случат както трябва"…

Вили Вуцов е показвал многократно и продължава да показва какво е да обичаш треньорската професия и да ѝ се отдаваш напълно дори и с не малка доза лудост. Да обичаш футболистите си и да си до тях дори да падат камъни. Абсолютен пример за всички млади специалисти! Защото парите са важни, но не и най-важни. Понякога честта и отговорността към поетия ангажимент са над всичко. Поне за Вили Вуцов е така. 

Шапки долу за Вили!