на живо

Пенев за VAR: Не знам какво се случва в караваната им

Нещо страшно е, трябва да звъннат няколко телефона, заяви треньорът на ЦСКА 1948

Треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев използва пресконференцията си преди шампионатния двубой с "Арда", за да се оплаче от системата за видеоповторения (VAR) в България. Бившият национален селекционер разкритикува работещите с нея заради времето, което им е нужно за вземане на решение.

"Едва ли не сами си изкарваме червените картони, и двата, които получихме може и да не бъдат дадени. Треньорите имаме една територия, след това са съдиите. Когато VAR трябва да взима решение, е нещо страшно! Не може да направиш 5 смени и да има само 3 минути добавено време. Това го няма никъде в Европа. Не знам какво се случва в тази каравана. Тези от караваната трябва да звъннат няколко телефона, може би. Това е риск за футболистите. Не е ОК това нещо. Хората от VAR трябва по-бързо да взимат решение. VAR не работи по еднакъв начин с европейския поне за времето за взимане на решение."

Снимка: Lap.bg

"Тренираме, за да започнем с 11 човека, в два мача останахме с 10, но е похвално за футболистите, че играхме атакуващ футбол. Много голям комплимент за желанието."

"Не мисля, че трябва да има напрежение върху футболистите. Трябва да държим тази линия на представяне. Защо да не спечелим трофей? Искам да играм футбола, който играм, дори по-добър и да седим високо в класирането. Това не е ниска цел, но не трябва да има напрежение.", коментира още Пенев, чийто тим заема второто място във временното класиране и е без загуба от началото на сезона.

"Не подценявам нито един съперник, уважавам всички. Отлагат се мачове, защото има причина. Когато биеш, има причина, когато загубиш, пак има причина. Всяко ръководство си прави сметките, мачоете трябва да се изиграят. Не е моя работа. Аномалията е, че не зависи от единия клуб, това не е справедливо.", каза още Пенев.

Снимка: Lap.bg