на живо

Попето: Реших да си тръгна от Левски още преди месеци

Никой няма право да ме съди, отсече новото попълнение на Ботев Пловдив

Попето: Реших да си тръгна от Левски още преди месеци

Новото попълнение на Ботев Пловдив Ивелин Попов заяви, че знае какво означава клубът за феновете и разкри, че е взел решението на напусне Левски още преди няколко месеца. Бившият капитан на България бе официално представен днес на стадион „Христо Ботев“.

"Много се радвам днес да съм тук. Първите ми впечатления са много силни и позитивни и мисля, че е въпрос на време отборът да започне да побеждава и да радва своите фенове", започна Попов.

"Чувството е много приятно, с много от момчетата се познавам, през годините сме играли заедно. Атмосферата ми е позната и знам много добре какво значи Ботев и в какъв клуб идвам.

По-добре е да отидеш там, където знаеш нещата. Организационно е трудно, когато идваш в нов клуб и нов град, но срещнах страхотна помощ“, обясни бившият футболист на Левски.

Той обърна внимание на желанието си да играе в Ботев и отказа да разкрие дали е имал други оферти за трансфер.

"Когато съм играл в чужбина и в националния отбор съм делял една стая с Тодор Неделев. Винаги сме си говорили, че искаме заедно да играем в Ботев. Други оферти не е коректно да се коментират.

Искам да подчертая, че финансовият въпрос никога не е стоял на първо място. Може да поопитате и директора, каквото сме казали, сме си стиснали ръцете. Идвам в клуб с традиции, с много голяма фенска маса, перфектен стадион и хубава база.

Знам какво значи Ботев за своите привърженици и искам да помогна да видя усмивките на тези хора по трибуните“, коментира новото попълнение на „канарчетата“.

Ивелин Попов ще играе с номер 10 в новия си тим, въпреки че от началото на сезона той бе на гърба на Красиан Колев.

"Не съм привърженик, когато някой номер е зает и щях да си избера от свободните номера, но номер 10 ми е даден лично от спортния директор и старши треньора по тяхно настояване. Винаги, където съм бил, съм се старал да давам максимума от себе си и да си оставям сърцето и душата за клуба, за който играя.

Ще продължа да го правя и е важно да бъдем обединени. На няколко езика се говори в съблекалнята, но има момчета, които искат да се развиват и целта на по-опитните е да им помагаме и подкрепяме“.

Ивелин Попов разкри, че е взел решението да напусне Левски преди няколко месеца.

"Много от нещата не ги знаете, не са казани. Решението съм си го взел преди няколко месеца, хората в клуба знаят и усещат. Ако те преценят, нека да ви кажат какво съм им казал. Искам само да пожелая успех на Левски и искам да се знае, че решенията в живота са си лично мои и никой няма право да ме съди", коментира Попето.

Бившият капитан на националния отбор на България е шестото ново попълнение за "канарчетата" през това лято след Йонас Тамм, Фаустас Степонавичус, Константинос Балоянис, Янис Карабельов и Даниел Кайзер.