на живо

Поредната нова страница, но с чуждестранен треньор

Дебютен мач за новия селекционер Младен Кръстаич

Отново настъпи време за отварянето на нова страница за националния ни отбор по футбол. Този път със селекционер от чужбина - сърбина Младен Кръстаич.

В дебюта си начело на "лъвовете" той ще преследва първа победа в Лигата на нациите и то срещу отбор, който вече ни изненада неприятно - Гибралтар.

"Трикольорите" нямат никакви шансове за първото място в групата. По-лошото е, че те се нуждаят от две победи в предстоящите две срещи с Гибралтар и Северна Македония, за да останат в четвърта урна на жребия за квалификациите за Евро 2024.

След загубата с 2:5 от Грузия се стигна до раздялата с предишния селекционер Ясен Петров. Срамният резултат беше последван от друг такъв - равенство 1:1 с Гибралтар като гост. 

Сега срещата е в Разград, а Кръстаич е доволен от лагера на националите. Той вече направи доста промени, като извика много млади играчи.

"Със сигурност цяла Европа беше изненадана от това равенство с Гибралтар, с цялото ми уважение към тях. Смятам, че сме фаворити. Футболистите имат качествата, трябва ни поддръжката на публиката. Не търсим алиби в случай на неуспех. Имам трима вратари, които са много добри. Кирил Десподов ще е капитан. За нас мачът е изключително важен. С победа ще си гарантираме място в групата - футболистите го знаят", каза сърбинът на пресконференцията преди двубоя.

Снимка: Lap.bg

"Не мислим за изпадане, никога не съм разсъждавал така. Цел №1 е да изнесем един добър мач срещу Гибралтар. Футболистите заслужават похвала за показаното през последните пет дни. Ще сме максимално концентрирани за мача. Винаги за мен е било важно да бъда част от отбора. Не съм възпитан да се изтъквам.

Кръстаич е вторият чуждестранен селекционер по време на управлението на Борислав Михайлов след Лотар Матеус.