на живо

Румен Спецов: Ако "Левски" не плати в срок, вече няма да го има

Изпълнителният директор на НАП е категоричен

"Левски" да не обслужва задълженията си към НАП - не бих казал, това е твърде силно. Но има определени забавяния в плащанията, каза в предаването "Тази сутрин" по bTV изпълнителният директор на приходната агенция Румен Спецов.

"Има разлика при издаването на лиценз на един клуб от футболния съюз и неговите изисквания за липсата или наличието на задължения и това, което НАП администрира като задължения. Това са две различни неща. При нас има план, по който "Левски" плаща своите задължения. Така, както много други компании и фирми. Има срок, по който трябва да го платят. И ако в този срок, който е сложен, те не си платят задълженията, вече няма да има футболен клуб "Левски" в този си формат", категоричен е Спецов.

Снимка: Lap.bg

В края на май изпълнителният директор на "сините" Иво Ивков разкри, че клубът не покрива редовно задълженията си към Националната агенция по приходите в последните месеци, но все пак получава документ.

"Левски" има изготвено споразумение с Агенцията и всеки месец трябва да внася определена сума, срещу която да получава документ, а той да послужи при получаването на лиценз.

Вижте повече във видеото.