на живо

Саша Илич: Искам играчи, които да правят разликата

Първите контакти между треньора и ръководството са направени още през февруари

Новият треньор на ЦСКА Саша Илич заяви, че отборът се нуждае от качествени нови попълнения, които да направят разликата и да помогнат на "червените" да спечелят трофеи.

"Първите контакти с ръководството на ЦСКА бяха направени в края на февруари. За мен беше изключителна чест, че голям отбор като ЦСКА се интересува от мен. В ЦСКА е имало много треньори и футболисти от Сърбия и много голяма част от тях ми казаха много хубави неща за този клуб. Когато разтрогнах договора си с "Чукарички", разговорите с ЦСКА започнаха да стават по-интензивни. Като за начало мога да обещая много работа", каза той при представянето си.

"За условия се говори накрая. За мен беше важно да водя отбор, който има високи цели."

Снимка: Lap.bg

"ЦСКА се бори за трофеи всяка година. Има добра основа, но трябва да подсилим отбора във всички линии, ако искаме да постигнем по-добри резултати в сравнение с предишните години. Няма нужда от голям брой играчи, трябват ми качествени играчи, които ще правят разликата. Няма много време до първия мач, но не искам да търся оправдания."

"Обичам да работя с млади играчи. С тях трябва да се работи постепенно. Видях, че младите тренират с желание, мотивирани са. Ако някой от тях покаже, че мога да му гласувам доверие, не ме е страх да залагам на тях. По отношение на Жорди Кайседо - той е най-добрият играч на ЦСКА за миналия сезон, сигурно има оферти към него. Това, което знам е, че Кайседо е с националния отбор и ще се присъедини към лагера ни в Австрия", каза още Саша Илич.

Той възлага големи надежди на новото попълнение Лазар Туфегджич.

"Туфегджич е универсален играч, играе много силно в последните години. Той е бърз и се надявам да оправдае очакванията, които имаме към него", каза Илич.

Снимка: Lap.bg

Илич изрази надежда, че напрежението между феновете и ръководството ще бъде потушено и отборът ще може да разчита на подкрепа от трибуните.

"Не е приятно напрежението между феновете и ръководството. Играл съм в голям отбор и знам, че е трудно да се постигнат резултати, ако я няма връзката между феновете и ръководството. Надявам се с играта на терена да заслужим отново доверието на феновете", каза Саша Илич.