на живо

Селото, което обърка футбола в България (ВИДЕО)

Кой е аматьорският отбор, който спря вписването на Георги Иванов за президент на БФС?

Селото, което обърка футбола в България (ВИДЕО)

През последните дни село Скравена, което се намира на около 60 километра от София, стана една идея по-известно.

На 9 април аматьорският Скравена внесе жалба в съда срещу решенията на конгреса на БФС от 15 март и така спря вписването на Георги Иванов като президент в Търговския регистър.

Клубът, който се подвизава в четвъртото ниво на футбола ни - Западна подгрупа на Областна група "София", счита решенията за "незаконосъобразни и противоречащи на Устава".

Кой е аматьорският отбор, който спря вписването на Георги Иванов за президент на БФС? Какви са мотивите и ще оттегли ли жалбата си президентът на клуба Петко Петков?

Отговорите на тези въпроси намериха в село Скравена - Станимира Атанасова и операторът Борис Пинтев.

 

 

"Това си е лично мое решение, аз бях делегат и съм възмутен от някои неща на извънредния Конгрес. Някаква посредственост сякаш имаше в залата", каза пред камерата на bTV президентът на клуба Петко Петков.

Часове по-късно обаче, клубът се разграничи.

"Отборът беше шокиран, аз също, защото на нас не ни е работа да коментираме такива казуси. Трябваше да се съберем всички, защото това не е казус на местно ниво, това е казус на национално", каза треньорът Цветан Барбушев.

"Не мога да разбера защо се разграничават от това мое действие, тъй като аз съм спазил устава на клуба. Имам правомощията като председател да осъществявам представителна функция на клуба. На част от членовете на Управителния съвет предварително съм се обадил да ги запозная с моите действия.

Да, това беше съгласувано, бяха съгласни и 24 часа по-късно се отметнаха. Предполагам, че са повлияни по някакъв начин", разказа още пред bTV президентът на Скравена.

Членовете на УС отричат да са водили такъв разговор.

"Аз лично не знам за натиск, президентът на клуба трябва да каже да е имало и членовете на УС", отговори Барбушев.

Снимка: Lap.bg

Петков е гласувал за Димитър Бербатов на Конгреса на 15 март.

Жителите на Скравена също се вълнуват от случващото се.

"Повече положително ни се отрази, защото получих много обаждания, от много телевизии. Очаквам и много посетители", сподели кметът Гергана Минкова.

Днес всички замесени страни имат среща с кмета на Ботевград - Иван Гавалюгов, за да търсят решение на казуса.