на живо

Шамари и ритници в съблекалнята на Берое

Грозни сцени след 2:2 срещу Локомотив Пловдив

 

Грозни сцени в съблекалнята на Берое е имало след домакинското равенство 2:2 с Локомотив Пловдив от 29-ия кръг на Първа лига.

Още по време на интервюто с Александър Томаш се чуха викове и шумове откъм вътрешните помещения на стадиона в Стара Загора.

Това принуди треньорът на гостуващия тим да се обърне, за да види какво се случва. В този момент там футболистите и треньора на Берое влезли в ръкопашна схватка.

Очевидци твърдят пред "Мач Телеграф", че наставникът на тима Хосе Ачиари е налетял да бие 24-годишния халф Карлос Алгара. Ударил го е във врата и в гърдите. Част от играчите обаче веднага скочили и защитили съотборника си. Трима сграбчили слисания си треньор и го изхвърлили от съблекалнята, ритайки го отзад.

После всички в един глас обявили на аржентинския специалист, че повече не искат нито да го виждат, нито да го чуват.

45-годишният Хосе Ачиари успял обаче да влезе пак в съблекалнята. Той крещял с пълно гърло, че ще разкаже всичко на президента Ернан Банато.

Футболистите, осъзнали какви ги вършат, се кротнали. Те обаче отговорили, че ще си го изкарат и на началника заради постоянното забавяне на заплати.

Равенството с Локо Пловдив изпрати Берое в групата на изпадащите и само чудо може да го върне в средата на класирането.

В следващия кръг старозагорци гостуват на Левски без голямата си звезда Себастиан Вия, който е с натрупани жълти картони.

Преди това се очакват последствия от големия скандал в съблекалнята и дали ще бъдат предприети някакви мерки от ръководството.