на живо

"Синя България" пита, Боримиров отговаря

Феновете искат да знаят как се плащат задълженията на Левски

"Синя България" пита, Боримиров отговаря
 

Фенското сдружение тръст "Синя България" отправи три въпроса към ръководството на Левски, които ще бъдат включени в Общото събрание на акционерите на 9 ноември.

Сдружението е миноритарен акционер и по този начин допълнителните въпроси могат да бъдат включени в дневния ред на ОС.

От "Синя България" искат да научат повече за задълженията на клуба и погасяването им.

Снимка: LAP.BG & Getty Images

Въпросите към ръководството на Левски са: отчет на изпълнителния директор за дейността на дружеството в периода от 2.05.2023 г. до датата на провеждане на събранието; отчет на изпълнителния директор за изплатени задължения на дружеството към Националната агенция по приходите в периода от 2.05.2023 г. до датата на провеждане на събранието и произхода на средствата, използвани за погасяването им, както и представяне на разчет за погасяване на задълженията на дружеството паралелно с финансирането на текущата дейност на дружеството за 2024 г.

"Вярваме, че тези въпроси са от изключителна важност за съществуването на клуба и вълнуват не само акционерите в клуба, но и всички левскари. Ето защо считаме, че ръководството на клуба трябва да разсее всички съмнения относно съществуването и финансирането на клуба именно на предстоящото Общо събрание на акционерите", се казва в съобщение на "Синя България".

Снимка: Lap.bg

На тези въпроси ще трябва да отговаря Даниел Боримиров, който зае поста на изпълнителен директор след освобождаването на Ивайло Ивков.

През пролетта от фенското сдружение влязоха в конфликт със собственика Наско Сираков. Това се случи, след като Сираков беше призован от Тръста да депозира акциите си в клуба, а "Синя България" предложи да прехвърли своя дял на Станимир Стоилов, който да управлява клуба.

През юни "Синя България" поиска пълен отчет от ръководството на Левски, докато в края на юли се стигна до сваляне на доверието от организираните привърженици към Наско Сираков.