на живо

Престрелка: "Синя България" припомни на Сираков за Диксън

Вашият директор Боримиров е без образование и опит, се посочва в позицията

Престрелка: "Синя България" припомни на Сираков за Диксън

Войната в Левски става все по-ожесточена. Часове след като собственикът Наско Сираков атакува с позиция бившия член на Надзорния съвет Петър Ганев, от "Синя България" отговориха язвително на голмайстор №1 в клубната история.

От фенския тръст, който притежава 10% от акциите, изброиха имена на бизнесмени и бивши футболисти. Сред тях е Джоузеф Диксън - предприемач със съмнителна репутация, с когото Сираков преговаря продължително за собствеността на Левски. В позицията се оспорват и основните твърдения, изтъкнати от собственика относно функционирането на клуба.

Предлагаме ви текста без редакторска намеса:

Изключително изненадани сме от първото от доста време насам обръщение на мажоритарния собственик на клуба.
За жалост, това обръщение не цели внасяне на многократно гарантираната от него прозрачност, а директна атака срещу единствения представител на феновете в контролния орган на ПФК "Левски".

Няма да навлизаме в патетичния тон присъщ за семейството на мажоритарния собственик. Просто ще изброим някои имена, изцяло заслуга на г-н Сираков.

Предварително се извиняваме за навярно липсата на изчерпателност и негативните емоции от имената по-долу, както и за това, че голяма част от тях вероятно дори не помните. Извиняваме се и на хората, описани долу, те не са виновни:

- Джоузеф Диксън
- Звонимир Микулич
- Фейсал Рерас
- Ребин Сулака
- Тома Даске
- Начо Монсалве
- Гьоко Зайков
- Христос Шелис
- Драган Шолак

А сега и малко факти:
- Огромен дълг към Петър Хубчев и екипът му
- Огромен дълг към Насиру Мохамед
- Огромен фарс покрай първата орбита и „сделката“ с Диксън
- В момента клубът е спечелил по-малко точки отколкото миналата година в същия етап от първенството
- Видимо намалена посещаемост на мачовете от първенството
- Пропусната възможност за покриване на значителна част от задължението към НАП чрез продажба на футболист(и) през зимната пауза на 2023
- Провал и в опита за втората орбита и сделката с „Юнайтед Груп“
- Назначаване на изпълнителен директор без каквото и да е образование или опит

Можем да изброяваме и още, но това са най-явните и публично известни управленски решения.

Г-н Сираков, истинският враг на „Левски“ не е нито Петър Ганев, нито привържениците. Истинският враг е некомпетентността и зависимостите, чрез които се ръководи клуба.

Единствената вина на Петър Ганев е, че има "неблагоразумието" да е един от водещите икономисти в България, дълбоко уважаван със своята активна професионална и гражданска позиция. Виновен е, че е по-подготвен и компетентен във финансов план от всички членове на НС и УС на клуба взети заедно. Виновен е и че етиката и моралният му компас не търпи фалша както подобава на един истински левскар.

Чудесен начин да насочите общественото внимание на грешното място, а не върху многопластовите проблеми на ПФК "Левски". Е не Ви се получи, г-н Мажоритарен собственик!