на живо

След боя на "Миньор" - "Берое" (ВИДЕО)

Кметът на Перник спря финансирането на клуба

Пострадали хора и изпотрошени автомобили след мача за Купата на България между "Миньор" и "Берое". Кметът на Перник излезе с остра реакция срещу феновете на клуба, участвали в ексцесиите, и взе решение да спре финансирането на "чуковете".

Вчера по време на мача се изстрелват няколко ракети по посока сектора с привърженици на домакините. 15 автомобила на старозагорски фенове са с потрошени стъкла. Пострадали са двайсетина души, двама от тях по-тежко.

Снимка: zapernik.com

По думите на привърженици на "Берое", предмети са полетяли към тях още преди началото на мача.

"Става дума за пълнолетно момче с 3 шева на главата и едно непълнолетно с изгаряния и пет шева на бузата. Самото излизане отне над час.", коментира пред bTV Александър Мечев - координатор за връзка с привържениците на "Берое".

Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че ще пренасочи средствата за ФК "Миньор" Перник към други таланти: "Парите ще бъдат пренасочени за детско-юношески спорт, за инфраструктура, но няма как да правим скъпо удоволствие на една шепа хора с хулигански прояви."

Снимка: zapernik.com

"Г-н Владимиров да изслуша и нашата страна и тогава да взима решения. Пълна провокация от феновете на "Берое", които хвърлиха три сигнални ракети в нашата публика и има пострадали деца.", каза председателят на фен клуб "Миньор" Ангел Вангелов.

От футболния клуб засега се въздържат от коментар. Същевременно от ръководството на "Берое" настояват съответните органи на Българския футболен съюз (БФС) да предприемат необходимите действия и да наложат нужните санкции, които да отговарят справедливо на случилото се преди, по време и след мача вчера.