на живо

Спонсорът на "Левски" предлага разплащане с НАП чрез акции

Букмейкърската компания разкрива плановете си в съобщение до медиите

Генералният спонсор на "Левски" отправи предложение как клубът да започне да погасява натрупаните задължения към Националната агенция за приходите (НАП). Букмейкърът залага на идеята да се емитира допълнителен пакет акции.

Дружеството "Р.С. Консулт", което има договор за управление с "сините" и е част от групата компании към спонсора, е внесло в понеделник предложението към Надзорния съвет. "Предложението визира емитиране на допълнителен пакет акции, с които да се финансира клуба за изплащане на задължения към НАП. От управляващото дружество обясниха, че това би дало възможност в кратки срокове да започне обслужване на стари, просрочени задължения към приходната агенция", се казва в съобщение от букмейкъра до медиите.

Подобен ход трябва да бъде одобрен от общо събрание на "Левски". Такова беше проведено на 15 ноември.

"Още с встъпването си в управлението преди година "Р.С. Консулт" предложи дългосрочна стратегия за развитие на ПФК "Левски". Стратегията включва привличане на стратегически инвеститор, както и още няколко варианта за финансиране, между които и имитирането на нова емисия акции", посочват от компанията.

В управлението на "Левски" има напрежение, стана ясно миналата седмица след среща между членове на сдружението "Левски на левскарите", треньора Станимир Стоилов и изпълнителния директор Иво Ивков. Дълговете надхвърлят 30 млн. лв., като към НАП сумата е над 11 ммлн. лв.

Тригодишното споразумение с агенцията за разсрочено плащане е до края на ноември и след това клубът може да бъде изправен пред проблем, свързан с лицензирането. Ивков призна, че споразумението е нарушено отдавна, тъй като клубът не е изпълнявал задълженията си.