на живо

Сръбска легенда: Никой не надигра България при Кръстаич

Иска ми се да можеха да го търпят, обяви спортният директор Стеван Стоянович

Никой не надигра българския национален отбор по футбол при селекционера Младен Кръстаич. Това мнение изрази легендата на Цървена звезда Стеван Стоянович. Вратарят е с капитанската лента на тима при спечелената Купа на европейските шампиони през 1991 година.

В момента Стоянович е спортен директор на сръбския национален отбор. Той даде интервю пред местното издание "Курир", пред което говори и за България.

"Празнувахме победата срещу Черна гора, но не сме се класирали на европейското. Трябва да сме много внимателни. Всички си мислят как сме по-добри българите. Ще видим как ще е в мачовете между България и Унгария и между Черна гора и Литва. Сигурно е само, че няма да правим сметки. Никога не сме се занимавали с такива неща – нито в миналото, нито сега. Надявам се, че ще спечелим мача с България и ще разсеем всички съмнения."

"Хубаво е, че националният отбор се мести от Белград. Трябва да се популяризират и по-малките населени места. Радвам се, че Лесковац ще бъде домакин на такова голямо събитие. Стадионът е прекрасен, условията са такива, каквито трябва да бъдат. Очаквам топ футболна среда и атмосфера. Със сигурност ще има добра публика. Знам, че хората в Южна Сърбия са нетърпеливи да видят нашия национален отбор. Не помня кога първата ни селекция е играла в този край на страната."

"Младен Кърстаич подмлади българския национален отбор. Когато анализирам неговите игри, те не загубиха лесно нито една от тях, нито пък бяха надиграни. Иска ми се да можеха да го търпят. Вярвам, че ще направи резултат в следващите квалификации", каза Стоянович.