на живо

Станимир Стоилов: Затворихме чалготеката, време е да затворим и илюзиите (ВИДЕО)

Няма място за обезверяване, подчерта Мъри

Станимир Стоилов сподели, че в Левски трябва да върнат обичта и уважението на феновете към клуба. Старши треньорът на „сините“ говори преди утрешния им мач от Първа лига срещу Пирин Благоевград.

Преди това Стоилов поведе хората от сдружението „Левски на левскарите“ към своеобразно шествие до паметника на Васил Левски в парк „Герена“.

"Не съм фен на дългия цикъл без мачове, но такава е програмата и трябва да се съобразим. Доволен съм от футболистите, готови са за мача, но важното е какво ще покажат на терена. Илиян Стефанов е вече готов. Всички хора без наказания и Жереми Петрис ще вземат участие.

Снимка: Lap.bg

Повече търсим решения защо не постигаме успех, отколкото да ни обезверява. Няма място за обезверяване, по-важно е да намерим пътя към победата. Трябва да проявим майсторство на този етап. Футболистите на Левски са на терена, за да търсят решения“, добави Стоилов.

В срещата с Черно море загубихме трите точки, Цунами, авторитет донякъде и около 3-4 хиляди човека публика на стадиона, които щяха да донесат допълнителен приход в касата. Според моите сметки Велико Търново загуби 100-200 хиляди лева, футболният бизнес загуби много.

Снимка: Lap.bg

"Трябва да върнем обичта и уважението на нашите фенове. Затворихме чалготеката, време е да затворим и илюзиите. Последните шест-седем месеца повлияха негативно, хората чакаха спасител, имаше и пасуване във входящи и изходящи трансфери. Във всички сфери имаше застой. Ситуацията никак не е приятна, но трябва да се мобилизираме и всички заедно да намерим решенията на най-важните проблеми. Трябва да топлим левскарите с игри и добро представяне. Клубът не можеше да реагира по нищо повече. Всички заедно работихме“, заяви Стоилов.