на живо

Станимира Атанасова: Беше странно и едновременно страшно (ВИДЕО)

Не беше ли наивно да се вярва, че този протест ще мине по мирен начин?

Станимира Атанасова: Беше странно и едновременно страшно (ВИДЕО)

"Странно и едновременно страшно беше на протеста. Страхът не можеш да го усетиш на терен. Нашата работа е да пресъздаваме случващото се по най-адекватния начин. Около нас летяха колчета, камъни, контейнери се блъскаха, пиратки, кошчета, бомбички...", разказа в ефира на "Тази сутрин" журналистът от спортната редакция на bTV Станимира Атанасова.

"Трябва да си зададем един въпрос. Не беше ли наивно да се вярва, че този протест ще мине по мирен начин? Не се ли заигра БФС с всички фенове - този цирк къде ще се играе мачът - Пловдив, Кърджали, с фенове, без фенове. Те реагираха, по не най-красивия и цивилизова начин, но искаха да изразят своята позиция.

Героите от "Парк де Пренс" отново ни обединиха, но не с усмивка на лицето. Чувстваме се унизени, не само едни към други, а към цялата световна и европейска футболна общественост. Аз съм на 27 години, не съм била родена през 1993 г. и тези хора за мен са само управляващи на БФС, не ги свързвам с емоцията, която са донесли на хората... Вчера героят от онзи мач показа на всички нас среден пръст..."

Ето и какво споделиха журналистите Камен Алипиев и Едуард Папазян по-рано в студиото на "Тази сутрин".