на живо

Стилиян Петров пред bTV: БФС показва своята некомпетентност (ВИДЕО)

Когато се отнеме правото на фена да подкрепя отбора - всички сме заедно, заяви бившият капитан на България

Стилиян Петров пред bTV: БФС показва своята некомпетентност (ВИДЕО)
 

Вината за скандала около евроквалификация с Унгария е изцяло на БФС, който в последните години показва своята некомпетентност. Това заяви бившият капитан на националния тим Стилиян Петров, който се включи в предаването "120 минути" по bTV.

Той изрази възмущението си, че феновете - не само родните, а и тези на гостите, са лишени от правото да подкрепят своя отбор. Петров, който е част от екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов, потвърди, че той и колегите му ще присъстват на готвения протест срещу настоящото ръководство в четвъртък (16 ноември), защото промяната е нужна, без значение от кого ще бъде осъществена.

"Те са откраднали българския футбол от нас от много години. Това, което става в момента, е плод на цялото тяхно управление в последните години. В момента става, че българският фен и нацията застават заедно срещу една футболна федерация за това, че забраняват да подкрепяме националния отбор. Публиката винаги е била с отбора. Винаги е искала отговорност както от футболисти, така и от ръководство. Но сега е доста по-задружна, доста по-силна и доста по-изискваща.", започна Стенли, който носи екипите на Селтик и Астън Вила.

"Унгарците с право искат да празнуват, защото Унгария доскоро беше може би на нашето ниво, опитваше се да излезе от проблеми в собствения си футбол. 10 години по-късно Унгария показва, че работи, че се развива, че техните фенове са добре дошли да подкрепят отбора си, дори и когато са били при негативните резултати. А ние отнемаме правото на фена да подкрепя нацията си."

Снимка: Lap.bg

"Това е решение, което не ме изненадва, защото БФС от две години насам показва своята некомпетентност. Всички тези неща, които прочетохме, особено в последните 24 часа - заплахи към община, към хора, които те обвиняват, че ще станат причина България да бъде наказана. Нека си го кажем в прав текст - цялата грешка е на БФС, на хората, взели решението да преместят мача в Пловдив, без да попитат заинтересованите страни дали може да се проведе едно такова събитие. В момента излизат много пречки, за които БФС не се е осведомил."

"За съжаление, БФС е свикнал през всичките тези години да не бъде притискан от закона и преследван от феновете. В момента това става на всяка една линия, защото на хората им омръзна."