на живо

Стилиян Петров: В дълбока футболна кома сме

Наближава 18-ата година на опороченото и амортизирано ръководство на БФС, пише бившият капитан на България

bTV

Преследването на различни интереси ни е поставило в дълбока футболна кома, заяви бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров. Той се изказа критично за управлението на футбола в страната и заяви, че "борбата е към своя край".

"Наближава 18-ата година на опороченото и амортизирано ръководство на БФС. Наближава 18-ата година на истински мъки и падения. За съжаление, в някаква част и аз съм отговорен за моментното състояние. Защо и аз ли? Прекалено много доверие в така наречените наши футболни идоли. Идоли, които се продадоха, омърсиха и коленичиха пред финансовите лични облаги", написа бившият полузащитник във Facebook.

Петров е част от екипа на Димитър Бербатов в опозицията на настоящото ръководство на футболния съюз.

"Погубването на българското футболното достойнство. Това, с което ни знаеха навсякъде по света - Христо Стоичков, Димитър Бербатов и много други велики футболни личности, които успяваха да прославят нашата скромна, но футболна страна. Личности, които носеха и представяха истинската футболна гордост във всяка точка по света", пише Петров.

Според него "когато отново успеем да окажем влияние върху хората и начина, по който те възприемат футбола, това ще промени начина, по който искат да участват и да инвестират във футбола в България.

Снимка: Lap.bg

"Вероятно по-младото поколение отново ще иска да се занимава с играта футбол от много ранна възраст, с още по-голяма страст и непримиримост. Това е част от наследството, което всеки един ръководител трябва да остави, подтикне и затвърди. Хората ще трябва отново да почувстват връзката с футбола. Това ще запали нещо огромно - може би повече хора ще искат да започнат работа във футбола и да развиват любимата ни игра с чест, гордост и прозрачност.

Работа с честни, независими и безпристрастни ръководители. Част от наследството е свързано и с феновете по света. Там, където вратите на българския футбол са отдавна затворени", продължава бившият капитан на първия ни отбор.

Снимка: Lap.bg

"За съжаление, БФС имаше грижата да се бори за нуждите, развитието и надграждането на цялата футболна екосистема, а не за издръжката на скъсани и загубили насока в живота индивиди. Както се казва - изгради успех от неуспехите на други. Млади лъвове, бъдете силни и знайте: "Борбата е към своя край и отново ще се гордеем с вас", добави бившият капитан на България".