на живо

Стилиян: Проблемите на футбола са много и идват от хора в системата

Той беше гост на представянето на книгата "Футбол вече сто лета"

Стилиян: Проблемите на футбола са много и идват от хора в системата

Рекордьорът по мачове за националния отбор на България - Стилиян Петров, заяви, че проблемите на родния футбол са много и идват от хора вътре в системата на спорта. Той се навява, че в петък (15 март) ще бъде направена първа крачка към решаването им. 

Стилиян Петров е част от щаба на един от кандидатите за президент на Българския футболен съюз - Димитър Бербатов. Той ще попадне и в Изпълкома при евентуална победа на Конгреса след два дни.

"След Конгреса е още по-трудната работа. Проблемите са много и идват от хората вътре в системата. Да се надяваме, че ще са достатъчно смели. Системата трябва да работи за българския футбол, а не обратното. Ние търсим нещо различно", заяви Петров. 

Той е категоричен, че на Конгреса ще може да се постави ново начало на българския футбол.

Снимка: Lap.bg

"Всички се надяваме, че БФС са готови за Конгреса. Ние сме там да се борим за българския футбол. Надявам се, че ще има ново начало и много треньори ще имат възможността да пишат нова история с нови идоли.", каза Стилиян и завърши:

"Обществеността иска нещо различно. Това дали този шанс ще бъде даден на обществеността, ще решат клубовете. Ако клубовете не искат промяната, ще си остане същото. След 10 години ще говорим за същите проблеми. В момента имат възможността да го изискват и трябва да имат и смелостта"

Снимка: Lap.bg

Стилиян Петров беше гост на представянето на книгата "Футбол вече сто лета" с автор спортният журналист Александър Гигов. В нея са включени и епизоди от живота на бившия футболист на Селтик и Астън Вила.