на живо

Стоилов: Наказанието е несправедливо, ще има фенове срещу "Ботев"

Основен играч ще е извън терените за до 10 месеца, разкри треньорът на "Левски"

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов подчерта, че от клуба продължават да смятат наказанието от един домакински мач без публика за несправедливо и няма да се съобразят с решението на Дисциплинарната комисия към БФС. Така срещу "Ботев" Пловдив в по-следващия кръг от Първа лига "сини" фенове на "Герена" ще има, потвърди той на пресконференцията си преди визитата на "Берое".

Мъри разкри, че столичният гранд ще бъде без получилия травма в коляното Билал Бари в следващите 6 до 10 месеца.

Снимка: Lap.bg

"Смятаме, че има несправедливо наказание, още повече, че мястото, където се намират играчите, е защитено. В крайна сметка пуснахме декларация, има хора, които да взимат решения. Нашата позиция е ясна - на мача с "Ботев" Пловдив при всички положения ще има фенове на "Левски"."

"Трябва да се изчисти цялата истина. Имаме претенции, че нещата не са така, както са описани. Пейките са достатъчно защитени и не може да попадне нищо отзад, когато идва в гръб."

Снимка: Lap.bg

"Надявам се тази пауза да се отрази добре на отбори и първенства като нашите. По-страшно е, че февруари отново почваме, когато още нямаме терени и обстановка за футбол. Играем на замръзнали терени. Като ескимоси сме до края на март месец."

"Когато носиш екипа на "Левски", си задължен да играеш на максимум. Не приемам извиненията за националния отбор. За "Левски" всеки път трябва да се играе на максимално ниво. Имахме добра пауза откъм емоционална гледна точка, което понякога е нож с две остриета. Победихме ЦСКА и е нормално футболистите да живеят с положителни емоции. Време е обаче да мислим за мача с "Берое"."

Снимка: Lap.bg

"Сундберг е във фаза, в която хем си мислим, че е близо до отбора, хем е твърде далеч. Всичко зависи от болката, която той има в глезена. Прави двуразови тренировки. Въпрос на време е да се завърне в отбора."

"Шеху тренира достатъчно през паузата, набира постепенно и физическа, и игрова форма. Не можем да гадаем в какво състояние е, защото и двете контроли бяха със съперници под нашето ниво. Той трябва да се готви да се включи максимално отговорно и агресивно и да си заслужи оценките на терена."

"За съжаление, един от основните ни играчи - Билал Бари, изпадна от игра за дълъг период от време. Той ще се възстановява между 6 и 10 месеца. Съжаляваме, че не може да помогне на отбора в момента. Поддържаме всекидневна връзка с него. Подкрепяме го от разстояние. Не трябва да търсим оправдания. Беше изключително полезен с динамиката и настроението в отбора. Трябва да се оправяме и без него, най-вероятно до края на спортно-състезателната годината."

Снимка: Lap.bg