на живо

Така е на Запад: ЦСКА обясни къде е Каранга

Бяхме наясно, че предстои забавяне, но решихме да обявим сделката

ЦСКА излезе с официална позиция относно ситуацията с Фернандо Каранга. Привличането на бразилския нападател беше обявено още миналия вторник, но той все още не се е присъединил към отбора.

"Поради големия интерес около трансфера на Фернандо Каранга бихме искали да уточним, че футболистът финализира документи в родната си Бразилия, като се очаква да лети за Европа в следващите дни.

Ръководството беше наясно, че предстои забавяне, но за да се избегнат медийни спекулации около трансфера, беше взето решение сделката да бъде обявена веднага след подписването на договора.

Нека не забравяме, че практика на Запад е нови футболисти да бъдат обявявани предварително, а пристигането им да следва седмици по-късно", посочиха "червените" на официалния си сайт.

Треньорът Нестор Ел Маестро разкри след загубата с 0:1 от Трактор, че Каранга има документални проблеми в родината си. "Работил съм с Фернандо и знам, че той е природно надарен физически играч. Надявам се, че ще успеем да го вкараме в топформа преди подновяването на първенството", коментира специалистът.