на живо

Тодор Неделев е без опасност за живота след операцията

"Всички останали са добре, освен големия психологически шок", разясни пресаташето на националния отбор

Футболистът на "Ботев" Пловдив и националния отбор Тодор Неделев е без опасност за живота след претърпяната операция заради парче стъкло, забито в главата му. Той пострада най-тежко при инцидента с един от автобусите на "лъвовете", който катастрофира, превозвайки футболистите от летището до хотела в Тбилиси, Грузия.

"Тодор е стабилизиран. Цяла нощ бяхме пред болницата при него. Наложи се операция. Решението трябваше да се вземе много бързо. Не дай боже последиците можеше да са много сериозни. Бързата адекватна реакция на всички тук, както от наша страна, така и на грузинските власти и лекарския екип, който го оперира, беше решаваща. Можем да сме им безкрайно благодарни", заяви пред bTV пресаташето на националния отбор по футбол Виктор Игнатов. 

Снимка: Lap.bg

"Той е още под упойка, защото става дума за мозъчна интервенция. Преди това беше контактен, но къде заради травмите, къде заради огромния шок, в един момент започна да излиза от адекватност. Слава богу, реакцията беше много бърза. Веднага беше повикана линейка, която го превози до болницата, беше взето много бързо решение. В такива ситуации се изисква съгласие от неговите близки и лекарските екипи. Беше взето бързо решение за интервенция, това се оказа много важно", добави той.

Останалите футболисти са се прибрали в хотела и са се разминали само с уплаха. 

Снимка: bfunion.bg

"Всички останали са добре, освен огромния психологически шок, който преживяхме. Беше изневиделица. Имахме тежко пътуване цял ден със самолет и очаквахме да се храним и да почиваме, защото след 2 дни ни предстои мач", заяви още пресаташето. 

Късно вчера (10 юни) автобусът на националния тим катастрофира, като се смята, че водачът е загубил контрол. Предпоставка за пътния инцидент са и мокрия път и несъобразената скорост, според националите. 

На 12 юли националите имат мач срещу Грузия от Лигата на нациите.