live

Томашич: "Левски" може да спре доминацията на "Лудогорец"

Стоичков предложил на хърватина да играе за България

"Левски" има треньор, който знае как се прави отбор и "сините" могат да спрат доминацията на "Лудогорец". Това заяви в интервю за предаването "Код Спорт" по RING бившият бранител на столичния гранд Игор Томашич. Хърватинът разкри и, че предложението да облече екипа на България през 2016-а дошло от легендата Христо Стоичков.

"Свалям шапка на феновете за всичко, което направиха за "Левски", особено през последните години. Показаха на сегашния отбор как се обича "Левски" и какво трябва да се прави за "Левски". Показаха им, че трябва да станат отбор, всички да са като един, за да могат да печелят Купата и първенството. "Левски" може да спре доминацията на "Лудогорец". Имат треньор, който знае как да направи отбор. Те сами помежду си трябва да бъдат отбор."

"Предложението да играя за България дойде от Христо Стоичков. Мисля, че беше през май месец, току-що беше свършило първенството. Говорихме и аз му казах, че ще помисля малко. Отидох на почивка, върнах се за подготовката и казах "да". Исках да направя нещо повече в кариерата си. Първият ми мач беше през август 2006 г. в Уелс, завършихме 0:0.", коментира Томашич, който записа 18 мача за България до 2009 г.

"Един път отказах повиквателна. Беше през 2008 г., тогава бях в Израел. Беше ми трудно там, в началото не играх в клубния ми тим, жена ми беше бременна, малката се роди… Тогава мислех, че не мога да дам 100% за отбора. Не исках да дойда и да взема мястото на някой друг."

"Мисля, че дадох всичко за "Левски". Спечелихме много, направихме много. В един момент имах чувството, че ми трябва нещо друго. Нещо ново да ме мотивира, някакво ново предизвикателство."

Запитан каква е причината за огромната разлика между хърватския и българския футбол, Томашич отговори:

"Така е понякога във футбола. Не мога да кажа, че българският футбол нямаше големи играчи. Когато бях в националния отбор, там бяха Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров. Много добри футболисти, които направиха кариера. Може би ще се случи една или две генерации в Хърватия да не отиват на световно или европейско. Винаги така се получава, това е нормално."

В епизода гостува още "диамантената" Стефани Кирякова, а в специалната си рубрика Христо Стоичков ни среща с бразилския национал от "Ливърпул" Фабиньо.