на живо

Топчо: Не е приятно, но не ме е страх

Между Левски и ЦСКА не се получават най-атрактивните мачове, смята Топузаков

 

"Със сигурност ситуацията не е от най-цветущите, но се опитах в индивидуални разговори с футболистите да ги успокоя, защото при тях всичко е наред.

Турбулентните събития бяха неочаквани за всички, но в крайна сметка говорим за футбол. Трябва да се абстрахират и да мислят за работата си на терена.

Снимка: БГНЕС

Ще направим всичко възможно Левски да изглежда подобаващо и това е целта в предстоящото дерби. Този отбор е изграден от Станимир Стоилов, който постигна обединение в цялата левскарска общност. Виждаме колко безрезервна е подкрепата.

Достигна се друго ниво, което е изцяло негова заслуга и на неговия щаб. Присъствал съм на почти всички тренировки, аз съм му ученик.

Той е направил нещо невероятно и ще се постарая да продължа линията му, защото в момента отборът има нужда от подкрепа", каза Елин Топузаков часове преди Вечното дерби с ЦСКА. Мачът на Националния стадион "Васил Левски" е на 17 април от 17,30 ч.

Топчо замени на поста Станимир Стоилов, който напусна клуба миналата седмица.

"Мисля, че момчетата са в много добра спортна форма. Наредиха четири поредни победи, които прекъснаха негативната серия. Искаме да задържим линията, за да продължим по същия начин и в понеделник.

Другите неща може би повече ни влияят и ние треньорите трябва да накараме футболистите да се чувстват освободени. В такъв мач няма фаворит. Били сме свидетели през годините на какви ли не сценарии", каза още Топузаков.

Снимка: Lap.bg

Той говори и за съветите, които е получил от Мъри. - Непредвидим мач между два добри отбора. Запазил съм нормални човешки и професионални отношения със Станимир Стоилов. Говорихме надълго и нашироко в деня, в който той напусна. На четири очи доста неща изговорихме и се надявам тепърва да обсъждаме неща, свързани с отбора, защото неговата треньорска визия и съветите, които би им дал, са безценни.