на живо

Това е футболът: Етър игра, ЦСКА победи

"Червените" много слаби във Велико Търново, но извадиха късмет

Във футбола често няма логика. Изпитаното правило се потвърди и във Велико Търново, където Етър загуби с 0:1 от ЦСКА въпреки превъзходството си на терена.

Макар и последни в класирането, футболистите на Светослав Петров категорично надиграха иначе амбициозния си откъм селекция и ресурси съперник. Те създадоха 5-6 чисти положения, но вратарят Густаво Бусато и липсата на късмет ги спря за минимум точка.

От своя страна звездите на Нестор Ел Маестро за пореден мач бяха бледа сянка на себе си. Те стигнаха до единственото попадение в началото на второто полувреме, когато отблизо се разписа Марселино Кареасо.

След това Амос Юга спря с ръка Крум Стоянов, който се подигра с цялата червена защита и излезе сам срещу Бусато. Първоначално реферът Ивелин Занев посочи дузпа, но след преглед чрез VAR изтегли нарушението извън наказателното поле. Това пък промени цвета на картона за извършителя - от жълт на червен.

Това обаче не бе последната намеса на видео асистент арбитрите. В добавеното време гол на Георги Ангелов за Етър беше отменен заради засада.

В крайна сметка ЦСКА някак стигна до трите точки, което го изравни с лидера в класирането Черно море.

Тагове:

цска етър