на живо

УЕФА си затваря очите: Няма нови лампи на Колежа

Прави се сериозен компромис, за да има мач с Унгария

УЕФА си затваря очите: Няма нови лампи на Колежа

Мистерията около преместването на европейската квалификация срещу Унгария се заплита все повече. На стадион "Христо Ботев" не е монтирано допълнително осветление. Това означава, че стадионът в Пловдив все още не покрива критериите на УЕФА за провеждане на мач от такова ниво.

Заради слабото осветление съоръжението прие единствено приятелския мач срещу Иран. Европейската централа очевидно ще направи сериозен компромис, след като не е изискала гаранции за отстраняването на проблема.

"Досега никой нищо не ни е подал като изискване. Но ние си имаме в проекта още 64 прожектора, които вече сме закупили. Дори смятам от другата седмица да започнем монтажа им от южната трибуна. И веднага след като на северната бъдат поставени фермите, ще ги имаме и там. До Нова година ще имаме и пълното осветление, което отговаря за четвърта категория", обясни за bTV Илиян Филипов - управител на фирмата, която строи стадиона.

"Наистина имаме най-красивото съоръжение. То ще стане още по-красиво. Защото всички знаем – когато се покрие и се направят тези метални орнаменти отвън, стадионът става много красив. Срокът за това е 31 декември", допълни Филипов.

Първоначално срещата с Унгария трябваше да се играе на „Васил Левски“ в столицата. От БФС обаче решиха мачът да бъде изместен в Пловдив, при това – без публика. Причината – очаквани безредици.

Всъщност привържениците на всички популярни клубове у нас подготвяха масово посещение на трибуните, за да поискат оставката на ръководството на БФС.