на живо

В търсене на първи успех в евроквалификациите (ВИДЕО)

Футболните национали се завръщат на ст. Васил Левски с мач срещу Литва

В търсене на първи успех в евроквалификациите (ВИДЕО)
 

В търсене на първа победа в европейските квалификации националният отбор по футбол се завръща на ст. Васил Левски.

Селекционерът на България Младен Кръстаич е убеден, че има всички предпоставки за успех срещу Литва. Тимът ни не е играл в София от близо две години, а битката с литовците е спор за предпоследната позиция в групата.

"Лъвовете" са пред угрозата да завършат участието си в квалификациите без победа за първи път в историята. До момента футболистите на Кръстаич са с 2 равенства и 3 загуби - идентичен актив с този на съперника.

"За утрешния двубой мога да съм сигурен в едно: очаква ни изключително трудна среща. Отборът ни показа, че може да бъде конкурентен срещу състави като тези на Сърбия и Черна гора. Нашата цел е една: да играем офанзивен футбол и да търсим победата. Създадохме много положения в предишните си срещи. Сега обаче ще бъде време да реализираме всяка възможност.", заяви сръбският треньор.

"Нямаме късмет в доста мачове и това е причината да нямаме точки. Но пресираме високо и утре ще бъде така. Треньорът иска да държим топката, да играем модерен футбол. Вярвам, че при други резултати отношението към нас щеше да бъде позитивно.", каза капитанът Кирил Десподов.

"Хубаво е да сме на ст. Васил Левски, но и на другите, на които сме играли, не беше лошо. Играхме на хубави терени – и в Разград, и в Пловдив, и то доста мачове. Но дано и тук в София зарадваме публиката, защото победата е важна за нас."

Европейската квалификация с Литва е утре от 19:00 ч.