на живо

Валери Божинов: Не ходя на "Герена", не ме разбраха

Исках да помогна на Левски да прилича на футболен клуб

Валери Божинов: Не ходя на "Герена", не ме разбраха

Валери Божинов обяви защо вече не ходи на стадион "Георги Аспарухов". В интервю за подкаста "Код Спорт" той разкри, че е опитал да помогне на Левски, но не е бил слушан и разбран.

"Като човек, който обича Левски, публиката - искам много да помогна на този клуб, за развитието му. Да започне да прилича на клуб, да има успехи и да се развива.

Не крия, че имаме добри отношения с треньора, Боримиров, Сираков. Но, как да ви кажа, моите виждания, говоря неутрално, имам визия и неща, опитах се, без да се мешам, да помогна на отбора и клуба да се развиват в добра посока. Имам много силна връзка със съблекалнята и футболистите по простата причина, че до преди няколко години бях в тази съблекалня.

Знам да вляза под кожата на тези футболисти, да комуникирам с тях и мога да кажа, че докато бях на стаж, имах много силна връзка с момчетата. Комуникирах с тях без да имам някакъв интерес.

Исках просто да помогна да продължи ентусиазма, да има успехи и победи. По мой си начин, без да влияя и да казвам кое как да стане, чисто тактически начин. Но явно не бях слушан, не можаха да ме разберат", обясни бившият футболист на Лече, Ювентус, Фиорентина, Парма, Манчестър Сити и Спортинг Лисабон.