на живо

Венцеслав Стефанов пред bTV: Боби беше обсебил всичко (ВИДЕО)

Имахме много неразбирателства - най-вече за чужденците и българите

Венцеслав Стефанов пред bTV: Боби беше обсебил всичко (ВИДЕО)

В Изпълкома имаше много хора с отлични управленчески качества, но Боби беше обсебил всичко и решаваше всичко сам. Това разкри в предаването "Тази сутрин" президентът на Славия Венцеслав Стефанов. Той коментира оставката на Борислав Михайлов - подадена за втори път в рамките на 18-годишното му управление.

"Оставката не ме изненада. Тръгнаха да го свалят хора, които нямат грам понятие от управление и ръководство на футбол. Някои са били добри футболисти, но това не значи, че могат да бъдат добри управленци. Оказа се, че добрите футболисти не са тай-добрите управленци. Или може би не контактуват добре с държавата, със спортните организации, които могат да помогнат да българския футбол. И най-вече не наложиха в българския футбол да играят български футболисти във водещите отбори. Най-малко 5-6 във всеки мач, за да имаме добър национален отбор", заяви Стефанов.

"Нека не давам аз оценки на Михайлов. Все пак много години сме били заедно. Имали сме неразбирателства по много въпроси, основно за българските футболисти. Михайлов има безспорен авторитет в Европа, в УЕФА и ФИФА. Тези организации, от които зависи и българският футбол."

"При тази ситуация в момента и този истеричен вой отвсякъде да се свали Михайлов... Средствата, които се ползват - демонстрации, фенове, всякакви простотии, които унищожиха собствеността на хората, които накърниха честта на българския полицай - нормално е да си подаде оставката. Явно има някои хора, които не се спират пред нищо. Те смятат, че щом свалят Боби, ще се възкачат на този стол и ще командват. Те ще управляват, но не за добро. Основно говоря за Бербатов и екипът му. Те до момента са управлявали само собствените си автомобили."

Стефанов очерта и профила на идеалния кандидат за поста. "Човек, който може да сложи край и да озапти тези президенти, които заливат България с недоказани чужденци за сметка на българите. Това ще доведе до добър национален отбор. Човек, който може да каже "не" на един-двама президенти, които смятат, че с тях започва и свършва футболът. Който да бъде добре приет в европейските структури и във ФИФА, независим човек, който може да удари по масата и със здрави панталони. За българския футбол са необходими българи, истински българи."

"В България има хора, които да поемат тази отговорност - не е нужно да бъде футболист. Само и само да може да помогне на българския футбол. Човек с качества и морал. Който може да говори с премиера, министри, президента, парламента. Да иска да се построят стадиони, нещо, което да остане след него."