на живо

Вили Вуцов в акция: И те ще отнесат сопата

Има опит за разстрел на Янтра, гневи се треньорът след 2:1 над лидера

Велислав Вуцов далеч не е от треньорите със заучени фрази преди и след мач. Той не изневери на стила си и след победата на своя Янтра с 2:1 при гостуването на лидера във Втора лига - Септември. Тимът от Габрово дели четвъртото място с Монтана и мечтае за завръщането си в елита.

"Спечелихме, защото сме по-добър отбор. Как с кво? Още в понеделник им казах на момчетата, че идваме да бием. Казах им, че ако мачът завърши наравно, нашият отбор трябва да съжалява.

Нямаме го още самочувствието, признавам. Ще работим, но те израстват с всеки изминал ден. Не мога да не им се радвам, не мога да не ги поздравя за това, че се трудят страхотно, вървят страхотно.

Днес виждате, че който и да сложим, опит има за разстрел на нашия отбор. Миналия мач имахме двама наказани, днес четири картона и четирите човека са наказани за другия мач. Чудовищно съдийство. Не искам да коментирам съдийството, вече ми е неудобно.

Червен картон на Асен Георгиев в 40-ата минута и мачът свършва. Той не го дава. За сметка на това първият картон на Казаков е пълна измислица. Фаул за нас, той рита топката, оня го рита отдолу в крака, а той дава фаул за тях и картон. Безумие. Не искам да говоря. Повече за съдийство няма да говоря. Питай ме за футбол.

Казах на момчетата, че трябва да са със самочувствие, с увереност. Нямат я. Ще работим. Казал съм им и се кълна в думите си - ако успеем да се преборим за нещо повече, с тези момчета ще играя. Няма да правя тъпотиите, които правят някои. Ако не ме изгонят, разбира се, и ме оставят да работя.

Искам с тези момчета да се покажа, че имат качества и възможности за нещо много повече. И с всеки изминал ден се доказва, че тия, нашите играчи, взимат най-малките заплати в групата. Ако има инвестиция, ще е в заплатите на нашите играчи. Това е. Аз съм доволен от тях.

Имаме много да растем и да напредваме, но нищо не може да стане изведнъж. Но скокът, който направихме, е много сериозен за толкова бързо време. Факт е колко хора идват да ни подкрепят. Днес имаше бутонче с четирите наказани човека за следващия мач. Да са живи и здрави, и те ще отнесат сопата, бъди сигурен", коментира Вуцов по повод следващия двубой срещу Добруджа.

"Янтра е добър отбор, бе, човек. Говоря го цяла година, а вие не ми вярвате. Бях болен много време, по болници, нямаше ме в тренировъчния процес и имаше едно зацикляне. Днес не знаех, че ни е 11-и мач без загуба. Имаше един мач, който не го загубихме. Би ни съдията срещу ЦСКА 48, някога. Забравих го кога беше и оттогава не можем да паднем.

Знаем как да създаваме положения, как да се отбраняваме. Имаше няколко критични ситуации, които са плод на някакви мелета. Все пак Септември е първи в класирането и е нормално, когато са първи и най-добрите, да имат някакво самочувствие. Обаче мен ме кефи как нашите играчи идват да бият. Не идваме да се разхождаме, а да бием."