на живо

Връщат парите на 2000 унгарци за мача с България

Домакините са отговорни за ситуацията, но се извиняваме, обяви местната федерация

Около 2000 унгарци са искали да присъстват на европейската квалификация срещу България. Мачът ще се играе на 16 ноември пред празни трибуни в Пловдив. Първоначалната локация беше стадион "Васил Левски", по промяната е заради опасения за безредици.

От федерацията на Унгария обясниха, че ще възстановят парите за закупените билети.

"От съображения за сигурност българската асоциация-организатор промени мястото на квалификацията за европейското първенство България - Унгария на 16 ноември и реши феновете да не бъдат допускани на стадиона.

Повече от 2000 унгарски фенове купиха билетите си за мача. От съображения за сигурност българската асоциация инициира организирането на мача при закрити врата, с което – заедно с промяната на мястото и часа – се съгласи УЕФА.

Унгарската федерация ще възстанови цената на билета на всички унгарски притежатели в рамките на кратък период от време и скоро ще информира загрижените фенове за процеса по имейл.

Освен това унгарската федерация препоръчва на феновете, които планират пътуване, да отменят всички самолетни и влакови билети, които вече са закупили, както и хотелските си резервации, и да поискат възстановяване на цената им.

Футболният съюз на Унгария посочва, че българската асоциация е отговорна за провеждането на мача и произтичащата от него ситуация.

БФС поиска от УЕФА квалификационният мач България – Унгария за европейското първенство на 16 ноември да се проведе в Пловдив вместо в София, както беше първоначално обявено, поради риск за сигурността на българската федерация.

С оглед на извънредните обстоятелства УЕФА също прие организацията на мача при закрити врати, така че срещата ще се проведе без фенове.

Унгарската футболна федерация научи със съжаление за промяната, която значително засегна програмата на отбора, и информира феновете, закупили билети за мача, че ще възстанови цената на билетите и въпреки че решението не е взето от унгарската асоциация, също така се извинява на унгарските фенове, които планират да пътуват до мача, за причиненото неудобство."