на живо

"За да сте спокойни всички": Боби Михайлов хвърли оставка! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Емо Костадинов е отказал да поеме временно управлението

"За да сте спокойни всички": Боби Михайлов хвърли оставка! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Борислав Михайлов хвърли оставка! Това става ясно след Изпълкома на БФС, проведен на базата на БФС в "Бояна".

"За да сте спокойни всички", натърти някогашният легендарен вратар.

Михайлов представи кратко експозе на работата си в БФС до момента, след което отказа да отговаря на журналистически въпроси. "Нито един клуб не ми е искал оставката, а те ме избират.

Снимка: Lap.bg

Футболът е за феновете, но президентът се избира от делегатите. Благодаря, че през цялото време ме държахте във форма". С тези думи  Боби напусна залата за пресконференции.

Лидерът на Пеневата чета от 1994-а не пропусна да обвини журналистите, че се стигнало до неговата оставка и заяви, че откакто се е върнал на президентския пост работи в условия на лъжи и инсинуации.

Снимка: Lap.bg
На 6 декември ще се събере състава на Изпълкома, който е вписан в търговския регистър, който да насочи дата и място на изборния конгрес.

Първият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов е отказал да поеме временно управлението и заради това е избран отново Михайл Касабов. Последният води БФС и след оставката на Михайлов през 2019 след скандалния мач с Англия.

"На 6 декември ще има ново събрание на Изпълкома, на което да бъдат приети покана за конгреса с определени на дата, дневен ред и т.н. Технологичното време за процедурите е около два месеца. Най-малко един месец след обнародването на поканата в търговския регистър може да се проведе конгресът", поясни изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

Най-вероятната дата за Конгрес, за която се говори, е 15 март.

Снимка: Lap.bg

"Изпълнителният комитет не може да приеме оставка, той само я насочва. Господин Костадинов по Устав е временен президент, но се отказа и със задачата бе нагърбен господин Касабов. Нямам представа кои ще са заместниците. В Търговския регистър ще бъдат поканени всички членове на Изпълкома, с изключение на господин Камен Костадинов, който нелепо си отиде без време. Не съм роден в БФС, няма да ми свърши тук живота.

Снимка: Lap.bg

Работил съм на 7 места. Когато бъде одобрена оставката на Борислав Михайлов, ще подам и аз. Дневният ред на Конгреса ще бъде гласуван на Изпълкома, не мога да кажа коя точка коя ще е. Изпълнителният комитет насочва оставката към Общото събрание", продължи той.

"Ще си свършим работата от гледна точка на закона и устава. 540 клуба ще участват на Конгреса. Подадена оставка е основание за провеждане на извънреден изборен Конгрес.

Снимка: Lap.bg

Ще се приемат всякакви кандидатури. Моментът, в който бъде обявен следващият Конгрес, вече съобразно сроковете в устава, ще бъдат издигани кандидатури. Изпълкомът ще определи точките на Конгреса. Не мога да коментирам предположения. Предния път господин Михайлов призова да гласуват неговата оставка", завърши Борислав Попов.