на живо

Запрянов пред bTV: Не съм заплашвал г-н Филипов (ВИДЕО)

Разговорът е записан, не знам какви са подбудите му, заяви директорът в БФС

Запрянов пред bTV: Не съм заплашвал г-н Филипов (ВИДЕО)
 

Заместник изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов отхвърли обвиненията, че е заплашвал строителя на "Колежа" Илиян Филипов заради мача България - Унгария. В специално интервю пред bTV той заяви, че разговорът е записан и може да докаже думите си.

Запрянов подчерта, че решението евроквалификацията да бъде преместена от София в Пловдив е на УЕФА, а от БФС никога не са настоявали нито за тази промяна, нито двубоят да се проведе при закрити врата.

"Категорично отричам да съм заплашвал г-н Филипов. Имам и доказателства за това. Слава богу, че ние си записваме разговорите.", започна Запрянов.

"Най-хубавото нещо на тази ситуация, в която всеки може да каже каквото си иска и то да се приема за чиста монета, е, че ние се научихме да записваме абсолютно всеки разговор. Всяка комуникация, включително и разговора, който проведох с г-н Филипов. За Кърджали и Стара Загора от вас разбирам, а думата "лиценз" не съм я споменавал никога."

"Единствено попитах г-н Филипов за неговото становище, тъй като, доколкото знам, вчера е водил разговори с кмета и с Община Пловдив, при положение че той е изказал опасения, и то формални, а след това ги е оттеглил и е заявил, че всичко ще бъде наред."

"Аз го попитах по какъв начин мачът между България и Унгария, без зрители по препоръка на УЕФА, може да бъде рисков, а тези на Ботев и Локомотив Пловдив на стадиони, които в момента се ремонтират, в клубните им състезания да не са рискови. Това беше моят въпрос, при който господинът ми каза "Затварям Ви телефона".

"Лиценз" и "заплаха" не съм споменавал, нито Стара Загора и Кърджали. Има го черно на бяло. Нека той да отговаря за това нещо, защото на мен ми е много интересно наистина каква е подбудата на това лице. По какъв начин решава, че мачът е рисков."