на живо

Заради напрежението със Скопие: "Пирин" срещу омразата (ВИДЕО)

Защо клубът отмени мач с тим от Северна Македония след призив на феновете?

Заради случая с пребития в Охрид Християн Пендиков и изказвания на политици в Северна Македония, феновете на "Пирин" се обявиха против контролата на благоевградския отбор със "Скопие". От фенклуба излязоха с категорична позиция и поискаха отмяна на мача като начин да се противопоставят на езика на омразата и агресията от последната седмица.

"За нас е недопустимо да играем в момент на малтретиране на български гражданин в Охрид, в момент на ескалиране на напрежението. Омразата в Северна Македония спрямо българите постоянно расте", коментира Борислав Сукалински от организацията.

Ръководство на "Пирин" се вслуша в призива и отказа мача със "Скопие". И поради притеснения за агресия между феновете от двете страни.

"По-добре да не се рискува с такава среща, която да провокира настроения и да доведе до инциденти", коментира пресаташето на клуба Йордан Грозданов.

Последствия за "Пирин" няма да има. Срещата е приятелска и обезщетение не се дължи.

Журналистът от Северна Македония Игор Ивановски, който е част от екипа, уговарял срещата, изрази разочарование. "Футболният клуб "Скопие" с приятелско и футболно намерение искаше да дойде в Благоевград да играе мач, но за жалост това не се случи. И се надяваме, че в скоро време все пак ще дойде. Както ние искаме да играем там, така искаме и "Пирин" да бъде наш гост."

Тагове:

@